Kota Ikan Muncar Banyuwangi

Mengenal Artis Penyanyi Banyuwangi

 

artis banyuwangi

Kota Banyuwangi memiliki artis-artis lokal yang sangat populer di Banyuwangi Jawa Timur, dimana bahasa yang digunakan banyak menggunakan istilah bahasa “Using”, bahasa asli banyuwangi pribumi,Perkembangan kesenian musik banyuwangi kian meroket sejalan dengan waktu,Waktu saya masih kecil Artis yang paling populer adalah Sumiati,seorang legenda musik gending Kendang Kempul Banyuwangi, Loro Sesigar, Ulan Andung Andung, jaran ucul, Gelang Alit, Isun Lamaren, paling saya suka

SUMIATI

 Gelang Alit

Wis kelakon semene lawase
Isun yo riko kedyani
Semono sun imbyangi
Mulo riko kudyangane ati

Segoro yo ono pesisire
Sun welas nono watese
Wedang kopi ring pelonco
Raino bengi sun mung katon riko

Yo wis kelendi maning
Saiki sewang sewangan
Kepingin kumpul maning
Tapi nono dyalane, eman…

Ndaneo yo senenge ati
Ketemu ring dino mburi
Gelang alit ring deriji
Sun sing lali tumekaning pati

loro sesigar

 Waktu kembang mawar mekar,
Mbarengi ati kang wis tambar
Cinta suci…, kang sing kebales
Koyo-koyo ati loro sesigar

Sopo wonge sing kantru-kantru
Loro siji, krosone sewu
Gelang alit…, ring driji kiwo
Kembang mawar, digowo wong liyo

Alah nagut, riko ngloro ati
Janjine riko nyulayani
Weruho gedigi sing arep kenalan
Wis kadhung ati loro sesigar

Sopo wonge sing kantru-kantru
Loro siji, krosone sewu
Gelang alit…, ring driji kiwo
Kembang mawar, digowo wong liyo

Alah nagut, riko ngloro ati
Janjine riko nyulayani
Weruho gedigi sing arep kenalan
Wis kadhung ati loro sesigar

Sopo wonge sing kantru-kantru
Loro siji, krosone sewu
Gelang alit…, ring driji kiwo
Kembang mawar, digowo wong liyo


CATUR ARUM

selanjutnya di waktu saya pertama2 kali saya merantau 
artis yang satu ini melejit dengan lagu layangan dan tetese eluh, 
penyanyi sekaligus pencipta lagu banyuwangi sudah banyak lagu asyik dia ciptakan

Tetese Eluh
Sedino-dino mung nangis gawene,
Sing leren-leren, sampek alum matane
Yo mesesegen, ilang suwarane
Kesuwen nangis, sampek nono iluhe

Kepingin seru ketemu…, eman
Nong kembang hang biso ngundang atine
Kadhung urip nong endi sangkane
Dhung wis mati, nong endi paesane

Arep sun kirim kembang,
Hang wangi gandhane
Arep sun kirim gendhing,
Nawi tah biso nentremaken atine

Kepingin seru ketemu…, eman
Nong kembang hang biso ngundang atine
Kadhung urip nong endi sangkane
Dhung wis mati, nong endi paesane

Arep sun kirim kembang,
Hang wangi gandhane
Arep sun kirim gendhing,
Nawi tah biso nentremaken atine

Reny Farida
Artis yang satu  ini juga terkenal pada era nya
 lagu yang saya suka adalah bokong semok

Aran bokong, nongko sesigar
Aran alis, nanggal sepisan
Kulit kuning lare kuning langsat
Gawe hang nyawang ngelek idu goro’an asat

Bokong semok, bokonge sopo
Eman-eman moto sing dienggo ndeleng
Lambe sesigar lare sigar kepundung
Gawe gereget kudu-kudu kepingin nyethot

Bokong semok, semok, semok, bokong semok
Rambut disanggul, sanggul, sanggul, nganggo cucuk
Bokong semok, semok, semok, bokong semok
Rambut digelung, gelung, gelung, digelung miring

Sopo wae kepergok, mesti ngomplong melongo
Sopo wae kepergok, mesti ngomplong melongo

DIAN RATIH
Artis yang satu  ini juga terkenal pada era nya
dengan lagu yang saya suka adalah Kapiloro

Kari sing keroso riko,
Kari sing rumongso riko kakang
Raino bengi hang sun pikiraken,
Perandane sing tau merene

Timbang isun dipiloro,
Sing kuat isun nyonggo
Mumpung emak bapak magih ono,
Nawi nono jodoh ambi riko

Umpomo salah paran salahe,
Kok luput paran lupute
Kariyo disepelekaken,
Sampek awak nggering nggeringaken

Timbang isun dipiloro,
Sing kuat isun nyonggo
Mumpung emak bapak magih ono,
Nawi nono jodoh ambi riko

Umpomo salah paran salahe,
Kok luput paran lupute
Kariyo disepelekaken,
Sampek awak nggering nggeringaken

Timbang isun dipiloro,
Sing kuat isun nyonggo
Mumpung emak bapak magih ono,
Nawi nono jodoh ambi riko

 
Niken Arisandi
 Artis yang satu  ini juga terkenal pada era nya
dengan lagu yang saya suka adalah stasiun argopuro
Stasiun argopuro, numpak sepur nang suroboyo
Isun keloro-loro, ati ancur mikirno riko

Stasiun pasar turi, argo puro ring banyuwangi
Isun di sulayani, opo janji riko di lali

Jagung yo bakarane, sing tanggung perkarane
Rino bengi nggoleti, mergo abot ring ati

Nunggu ring stasiun, isun koyo wong linglung
Riko panggah singono, kari tego suloyo

Duh eman awak kulo, ono ndonya ketibo loro

Stasiun rogo jampi,tuku jagung jagung bakaran
Isun ngenten-ngenteni, pikir bingung sing karuan

Jagung yo bakarane, sing tanggung perkarane
Rino bengi nggoleti, mergo abot ring ati

Nunggu ring stasiun, isun koyo wong linglung
Riko panggah singono, kari tego suloyo

Duh eman awak kulo, ono ndonya ketibo loro

Stasiun argopuro, numpak sepur nang suroboyo
Isun keloro-loro, ati ancur mikirno riko

Adistya Mayasari
Artis yang satu  ini juga terkenal pada era nya 
dengan lagu yang saya suka adalah Kangen

Krosone kangen kari keseron
Sakat sing ono riko ring kene
Klendi kabare riko ring kono
Ojo lali isun hang riko tinggalno

Gancango mulih ketemu maning
Guyon keloron podho senenge
Abote moto sing biso turu
Kepikir riko seger tah ring kono

Sing biyasah riko tinggal kari adoh
Sing biyasah riko tinggal kari suwi
Gawe isun seru kangene, seru kangene

Kabarono kabar riko
Makne kego atinisun
Makne kangen hang sun roso
Yo sing kari seru nyikso

Njaluk tulung tambanono
Nguntupo sedhelo bain
Mesemo sak unyik bain
Masiyo mung no ring impi


Ratna Antika
Artis yang satu  ini juga terkenal pada era nya 
dengan lagu yang saya suka adalah Duh Senenge

Mandaneo kelakon, isun nyanding riko
Umah-umah ambi riko

Mandaneo kelaksan, isun oleh riko
Laki rabi ambi riko

Emak lan bapak,hang nyekseni waktu nikahe
Emak lan bapak, ugo ndampingi ring wayah surupe

Duh senenge, duh senenge
Janur kuning awe-awe nong pelataran

Duh senenge, duh senenge
Uwong loro lungguh bareng nong kuwade



Candra Banyu
Artis yang satu  ini juga terkenal dan lagu yang saya suka adalah SITI 

Siti, sun kirimno gending
Gending hang biasa, riko kumandangno
Nawi, kelawan gending iki
Biso ndadekeno, welase ring ati

Sakat ngelanture, amuk hang gemandol
San pirange ulan, sing mundak aron
Goro-goro, ono dalan ketemune
Pungkase cerito, jodo sing ono

Siti, sing akeh cerito
Hang keneng dieling, nong njerone dodo
Kolo, riko magih ono
Guyu lan eseme, hang jangget nong moto

Sakat ngelanture, amuk hang gemandol
San pirange ulan, sing mundak aron
Goro-goro ono, dalan ketemune
Pungkase cerito, jodo sing ono
 

Siti, agageo teko
Kumpul, maning dadi siji
Siti, keroso tah riko
Kadung, ati iki
Magih mendem karep urip bareng selawase

Suliyana
Artis yang satu  ini juga juga terkenal 
dan lagu yg saya suka adalah Keliwat Kangen

 Gedigi rasane wong nyonggo kangen,
Raino bengi nong ati sing biso ayem,
Dienggo turu moto koyo sing gelem,
Mergo kangene yo wis keliwat kangen..


 Gedigi rasane wong adoh demenan,
Ati bingung pikiran sing karuan,
Awak gering mergo sing kurang mangan,
Kepingin nyanding urip keloronan..

Masiyo akeh kembang ring taman,
Mung siji riko kembang pilihan,
Masiyo akeh gudo ring dalan,
Mung siji riko dadi angenan..
Demy

Artis yang satu  ini juga terkenal pada saat ini dengan lagu
Asmoro,Sing biso ngimbangi, Tutupe wirang,kesekso kangen 
Getun ,kanggo riko, sewates angen,Sun akoni,loro Ati
yang paling saya suka adalah Loro Ati

Kadung mung riko pengen ngelarani
Atinisun tapi ojo coro gediki
Sing pisan pendo sun diloro ati
Mung cukup semene byaen
Isun sing ngarep maning

Maneng maneng isun
Maneng maneng diloro ati
Maneng maneng isun
Maneng maneng diloro ati

Sun yakin liyo dino
Sun oleh ganti hang lebih sempurno

Maneng maneng isun
Maneng maneng diloro ati
Maneng maneng isun
Maneng maneng diloro ati

Kadung mung riko pengen ngelarani
Atinisun tapi ojo coro gediki
Sing pisan pendo sun diloro ati
Mung cukup semene byaen
Isun sing ngarep maning

Wandra
Artis ini juga mantab suaranya
barusan saya dengerin lagu nya Roso Welas
 Bengi sun roso sepi
Sing koyo biasa e
Waktu riko mageh Nyanding isun nongkene
Kemulan sepi Sakat riko sin g biso ngancani
Duh kari gediki
Nggudo nong njero ati
Sun mesti kelangan Wong wadon hang sun welasi
Roso welas iki Sing bakal ilang sampek tekane pati
Si n g pungkas riko nguweni Roso welas nyang awak iki
Riko tego golet ganti
Sing sanggup maning isun Bendung banyu moto iki
Opotah mulo riko sing duwe ati
Dudu polane isun sing Gelem pisah ambi riko
Hang sun jaluk ojo Nong ngarep e moto
Riko gandengan ambi wong lanang liyo
Duh ati iki yo kari o loro
 Arif Citenx
 Pertama dengar suara nya saya dibuat ngakak habis dengan lagu-lagu nya yang asyik
Artis yang ini juga terkenal pada saat ini, dengan lagu, Ra Kuat Mbok, Cenut-Cenut, 
Apes Tenan, Lancing Mblendrang, Lagu Paling Saya Suka Adalah Lancing Mblendrang

 Sirah sampek buthak, Rambut akeh uwane
Umur Sampek Tuwek, Durung Eruh Rasane
Jarene kepenak, Tapi mek gur omonge
Rung oleh seng tepak, Opo mati jodhone

Baraan wes entek, Jajal Gending abg
Nekat nyopo cewek, La kok diceluk pakde
Nyali ku wes entek, Akhire tak dukun ne
Kadung salam templek, Sampek entek dunyane
 
Pancen Temenan dadi lancing mbelendrang
turune yo ro kelon gulingan, wes kadung peteng tenan
masio rondo pinangan tak terak , penting isih ambekan
Selain Artis dan penyanyi Lokal, Banyuwangi juga punya wisata pantai dan wisata alam yang menjadi kebanggaan masyarakat Banyuwangi, dan menjadi tuan rumah di negeri sendiri

Demikian artikel dari Anak Nelayan tentang Mengenal Artis Penyanyi Banyuwangi , semoga artikel ini bermanfaat bagi kita semua, Terima kasih atas kunjungan anda
Tag : banyuwangi
Back To Top